Food Academy

3,2,1...aan tafel!

Food Academy

3,2,1...aan tafel!

Of je nu single bent of een groot gezin hebt: na je werk nog koken, doe je het liefst zo snel en zo efficiënt mogelijk. Daarom: acht tips voor als je weinig tijd hebt. Of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

  1. Snijd alle groente die je koopt meteen klein en leg wat je niet gebruikt in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje panklare groente in huis.
  2. Neem het avondeten dat over is de volgende dag als lunch mee naar je werk. Scheelt je ’s avonds weer snij- en smeerwerk.

  3. Vers brood en beleg kun je in het weekend invriezen voor later die week. Nooit meer op het laatste moment naar de supermarkt racen!

  4. Restjes saus kun je in een ijsblokjeshouder in de vriezer bewaren. Zin in pasta? Op deze manier is die verse saus in no time klaar.

  5. Een ei pellen in tien seconden? Jawel, het kan! Kijk hier hoe je dat doet.

  6. Geen (zin of) tijd om aardappels te schillen? Met deze keukentruc is het zo gepiept:

    * Maak met een mes een inkeping over de hele omtrek van de aardappel.
    * Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
    * Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan, tot ze lauw zijn.
    * Trek de schil er in een beweging af.

  7. Water koken? Doe het deksel op de pan. Het water kookt zo sneller én je verbruikt twee tot drie keer minder energie.

  8. Gebruik restjes groenten om een soep mee te maken. Wat brood erbij en klaar is die avondmaaltijd!

(Bron: Libelle)