Bakken!

4x de lekkerste taartjes met een bladerdeegbodem

Bakken!

4x de lekkerste taartjes met een bladerdeegbodem

Er is altijd wel een reden om eens even zoet uit te pakken. Denk aan Koningsdag, Moederdag én elk ander leuk moment dat een taartje waard is. 

Wat dacht je van deze 4 kleine lekkernijen met een bodem van bladerdeeg en verschillende vullingen?

1x zanddeegbodem, 6x verrassende vullingen 3

Bladerdeegbakjes

Voor 10 stuks

Rol 10 plakjes ontdooid bladerdeeg iets uit en steek er cirkels uit van 10-12 cm doorsnede. Bekleed hiermee ingevette taartvormpjes van 8-10 cm doorsnede en prik de bodems in met een vork. Bak de taartbodems 15-25 min. in een voorverwarmde oven op 210°C. Zet de vormpjes tijdens de eerste 10 min. van het bakken in elkaar en zet in de bovenste een leeg vormpje, zo kan het deeg niet rijzen. Laat op een rooster afkoelen.

Bereiden: circa 15 min. Oventijd: 15-20 min.  

Vullingen

Mangotaartjes

Beleg het gebakken bladerdeegbakje met plakjes mango en bestrooi met geschaafde verse kokosnoot. Circa 295 kcal p.st.  

Vijgentaartjes 

Beleg het gebakken bladerdeegbakje met 1 el mascarpone en plakjes verse vijg. Bestrijk de vijgen eventueel dun met honing. Circa 345 kcal p.st. 

Mandarijnentaartjes

Voor 6 stuks 

Verwarm ½ dl mandarijnensap met 1-2 tl citroensap en 15 g suiker. Week 1½-2 blaadjes witte gelatine 5 min. in koud water. Haal het warme mandarijnenmengsel van het vuur af en los de uitgeknepen gelatine erin op. Meng dit met 1 dl mandarijnensap. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden. Spatel er ¾ dl stijfgeklopte slagroom door. Schep dit in 6 gebakken bladerdeegbakjes en laat opstijven. Garneer eventueel met een kroontje van marsepein.

Opstijven: circa 1 uur. Circa 325 kcal p.st.  

Witte chocoladetaartjes

Voor 10 stuks

Klop 1½ dl slagroom half stijf. Smelt 150 g stukjes witte chocolade in een kom in een pan met heet water. Klop de chocolade en het merg uit ½ vanillestokje door de slagroom en schep dit in 6 gebakken bladerdeegbakjes. Garneer met chocoladekrullen: smelt 75 g witte chocolade en strijk dit dun uit op een gladde plaat. Laat de chocolade harden en schraap er dan krullen van.

Opstijven: circa 1 uur. Circa 425 kcal p.st.