Meevaller

5x voedingsmiddelen die niet zo slecht voor je zijn als je denkt (!)

Meevaller

5x voedingsmiddelen die niet zo slecht voor je zijn als je denkt (!)

Je verwacht het niet, maar deze ’slechte’ producten zijn gezonder dan je denkt.

Food Academy: 7 dingen die je nog niet wist over aardappelsap

1. Aardappelen

Grootmoeder had dus toch gelijk: de aardappel is hartstikke goed voor je. Piepers zitten namelijk boordevol vitamine C, vitamine B6 en kalium. Een aardappel bevat zelfs meer kalium dan een banaan. Eet vooral ook het schilletje van de aardappel: de vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit.

9 redenen om vaker pindakaas te eten

2. Pindakaas

Pindakaas is gezond. Oké, het is behoorlijk vet maar dit vet hebben we nodig. Het is onverzadigd vet, wat helpt de gezondheid van je hartvaten op peil te houden. Eet een of twee bammetjes pindakaas per dag, dat is helemaal prima. Zorg er dan wel voor dat je een potje pindakaas uit het schap trekt zonder al te veel toevoegingen.

Bekijk deze video van een tosti met banaan, pindakaas en sambal –  dus echt to die for.

5x voedingsmiddelen die niet zo ongezond zijn als je denkt (!) 2

3. Gelatine

Verrassend in dit lijstje is gelatine. Omdat het aminozuren, glycine en proline bevat, is gelatine goed voor onze huid, haar en nagels. Het collageen in gelatine heeft ook nog eens een anti-aging werking, dat huidveroudering en rimpels tegen gaat. Ook bevordert het de spijsvertering, komt het de genezing van wondjes ten goede en helpt het korte metten te maken met voedselintoleranties.

5x voedingsmiddelen die niet zo ongezond zijn als je denkt (!)

4. Eend

Pekingeend met hoisinsaus? Lekker! Ook eend heeft een plekje weten te bemachtigen op de lijst van gezond voedsel. Oké, wel zonder de hoisinsaus maar toch. Want eend is lekker vlees, bevat veel ijzer en vetoplosbare vitamines als B en B3 én het bevat niacine. Niacine speelt een belangrijke rol in het metabolisme van vetten en insuline en neutraliseert je bloedsuiker. Bekijk hier de lekkerste gerechten om te maken van eend.

6 redenen om chocolade te eten

5. Chocolade

Chocolade met een hoog percentage cacao bevat ijzer en magnesium en dat heeft ons lichaam nodig. Stort je niet direct op een hele reep, maar een stukje kan best. Chocolade is ook nog eens goed voor je bloedcirculatie. Geen fan van chocola? Strooi dan een beetje rauwe cacaopoeder door je smoothie, havermout of toetje. Rauwe cacao verhoogt het geluksgevoel en draagt bij aan een beter concentratievermogen.

Lees ook: Kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten
Lees ook: Zo gezond is brood écht
Lees ook: Is suiker echt zo slecht voor je?

Dol op het bruine goud? Dan moét je deze chocolade lava cake proberen: 

(Bron: Daily Mail, Tekst: Marjolein Schel) 

9 redenen om vaker bananen te eten

Food Academy

9 redenen om vaker bananen te eten

Aha! Van chocolade word je slimmer

Food Academy

Aha! Van chocolade word je slimmer