Tip!

6x zó maak je je hotdog speciaal

Tip!

6x zó maak je je hotdog speciaal

Op vrijwel iedere straathoek in New York worden hotdogs verkocht. Met of zonder saus en ook met of zonder uitjes. Maar wie zegt dat een hotdog alleen maar kan bestaan uit een worst, broodje, saus en wat ui? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn je hotdog uit te laten blinken, maar je moet wel even weten welke combinaties er allemaal mogelijk (én ook lekker) zijn. CookLoveShare helpt je op weg!

Dip-dog
Wij vinden het heerlijk onze rauwkost of chips te dippen in deze aubergine dip. Maar wat als je dat nu eens combineert met een hotdog?
Chips + aubergine dip + lente ui

Italiaanse-dog
De mediterraanse smaken laten ons niet met rust. En guess what, Italië + hotdog = verassend lekker! Probeer het ook eens met deze home-made Italiaanse pesto.
Zongedroogde tomaten + basilicum + mozzarella + artisjokkenharten + oregano

Avospek-dog
De combinatie avocado en spek is sowieso al fantastisch. Gooi er een hotdog bij en je hebt een ware smaaksensatie.
Avocado + gebakken spek + Hellman’s mayonaise met een beetje citroen + bieslook (extra tip: leg je broodje even onder de grill)

Wist je dat de hotdog zijn vorm te danken heeft aan de teckel van een Duitse slager?

Het Duitse ‘Dackel’ vonden Amerikanen moeilijk uit te spreken, dus die maakten er hotdog van! 

Franse-ui-dog
We zien niet waarom de Franse uiensoep niet op een broodje zou kunnen.
Gekarameliseerde uien + gesmolten Gruyère kaas + verse thijm.

Nacho-dog
We love Mexican food, dus de combinatie hotdog en Texas is een absolute must! Niet spannend genoeg? Probeer dan eens deze nacho-hotdog.
Gebakken bonen + gesmolten cheddar kaas + ingelegde jalapeños.

Vietnamese-dog
Als je de nog wat left-overs hebt van een Vietnamese maaltijd, kun je deze mooi gebruiken voor je hotdog. Experimenteer zoveel mogelijk, maar hier een voorbeeld combinatie:
Ingelegde uien/radijsjes/wortels/komkommers etc + munt + koriander + pepertjes + Japanese Sticky Grill saus

6x zó maak je je hotdog speciaal 2

Lekker smeren

Niet alleen met toppings, maar ook met sauzen kun je heel verschillende smaken maken. De Brazilian Spicy Churrasco van Calvé bijvoorbeeld, geeft je hotdog een bijzonder pittig Braziliaanse twist en met hun Moroccan Style Harissa saus geef je je dog een (je raadt het al) Marokkaanse vleugje. Het geheim van een lekkere hotdog zit ‘m in het uitproberen. Kijk eens wat je in je keukenkastjes hebt staan en experimenteer erop los!

Van alles geprobeerd, maar tóch het meeste zin in het originele broodje Unox? Smeer dan een streepje klassieke Broodje Unox saus op je worst voor dat echte Hollandse gevoel. De combinatie mosterd-dille laat ons in ieder geval nooit in de steek!

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum)