Het wordt een klusje van niks

Champignons schoonmaken doe je al je hele leven verkeerd

Het wordt een klusje van niks

Champignons schoonmaken doe je al je hele leven verkeerd

Uit de wok, van de grill, in de risotto, of zelfs rauw: champignons zijn veelzijdig en om te smullen. Toch hebben ze een gigantisch nadeel. Het schoonmaken ervan is een vervelend en bovenal tijdrovend karwei.

We poetsen de aarde eraf met onze handen en speciale borsteltjes, want regel nummer 1 die we leerden over champignons: ‘Maak ze absoluut niet schoon met water’. Ze zouden al het water opzuigen en daardoor minder lekker smaken.

What a champion

“Grote onzin”, aldus Thomas Joseph, Director of Food Development bij keukenberoemdheid Martha Stewart. In onderstaande video geeft hij een bijzonder logische verklaring en laat hij zien hoe je de klus binnen no time klaart.

Echt hoor, waarom hebben we dit niet eerder gedaan?

Lees ook:
4 tips voor lekkere champignons
Paddenstoelen plukken: hoe pak je dat aan?
Groenten in de hoofdrol: Dippen, bakken, grillen of koken?

(Tekst: Justine Wouterson. Bron: Kitchen Conundrums. Fotobron: iStock, fotograaf: Jultud)

4 tips voor lekkere champignons

Slim!

4 tips voor lekkere champignons

Paddenstoelen risotto

Recept

Paddenstoelen risotto