Kliekipedia

De kliekjes van culinair journaliste Karin Luiten

Kliekipedia

De kliekjes van culinair journaliste Karin Luiten

Iedereen gooit weleens iets weg. Dat restje geroosterde groenten bijvoorbeeld of dat overgebleven harde stukje kaas. Maar dat we jaarlijks per persoon zo’n 50 kilo goed voedsel weggooien is wel echt veel.

Daar kunnen we wat aan doen! Samen met SIRE heeft het Voedingscentrum Kliekipedia gelanceerd. In de korte filmpjes laten BN’ers zien hoe zij omgaan met hun kliekjes. Wedden dat dit je inspiratie geeft?

Culinair journaliste Karin Luiten maakt niet 1, maar wel 6 gerechten van één kliek! Een kerrieschotel, groentenkoekjes, soep, salade, pasta en een lekkere dikke frittata. Kunnen wij aanschuiven?

Ook zien wat foodblogger Leonie ter Veld maakt van haar kliekjes?

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron: Kliekipedia, Voedingscentrum)