In de mix

De kracht van kruiden

In de mix

De kracht van kruiden

Kruiden en specerijen zijn dé smakelijke en natuurlijke oppeppers van je dagelijkse maaltijd. Ze hebben niet alleen een goede uitwerking op je gezondheid, meerdere kruiden en specerijen gecombineerd met elkaar versterken ook nog de flavour van je gerecht. Een ode aan onze favoriete smaakmakers!

Kruiden 1Oregano

Dit kruid heeft een pittige, kruidige smaak en komt gedroogd het best tot zijn recht. Het is heerlijk op pizza of in een klassieke lasagne. Last van misselijkheid of je spijsvertering? Oregano verhelpt deze klachten!

Rozemarijn

Door zijn sterk kruidige, iets bittere smaak is rozemarijn erg geschikt voor robuust rood vlees, varken en kip, oven-aardappeltjes, mediterrane schotels en voor marinades. Rozemarijn doet het prima op je balkon of in je tuin, ideaal plantje dus voor een vers takje binnen handbereik.

Tijm

De kruidige, aardse geur en smaak van tijm maken het een onmisbaar kruid in vele, vooral mediterrane, gerechten. Tijm combineert niet alleen perfect met oregano of salie, het past ook goed in een bouquet garni: een samengebonden ‘boeket’ van stengels kruiden voor bouillon.

Paprika

De zoete en licht pittige smaak van het oranjerode paprikapoeder zorgt voor een appetijtelijke smaak en kleur in veel gerechten. Dit specerij is dan ook erg geschikt voor soepen, stoofschotels, groenteschotels en vleesgerechten, zoals de bekende Hongaarse goulash.

Knoflook

Deze krachtige en pittige alleskunner – geroemd om zijn smaak en berucht om zijn geur – is ook nog heel gezond! Hij werkt ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en bevordert je spijsvertering. Veel knoflook eten beschermt je trouwens tegen muggen (en die knoflookadem verhelp je door te kauwen op peterselie).

Spice up your life!

De Natuurlijk Lekker! mixen van Knorr hebben alleen maar natuurlijke ingrediënten; pure kruiden, smakelijke specerijen en stukken groenten die zorgvuldig zijn gedroogd. Én – het grootste pluspunt – zonder toevoeging van smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Alles verbouwd met respect voor mens en natuur. Eet je nog lekker duurzaam ook!

Met de Natuurlijk Lekker! mixen maak je pure klassiekers zoals chili con carne en lasagne, maar ook verrassende variaties zoals deze quinoaburger.

De kracht van kruiden 1

Lees ook: 5x kruiden en specerijen die je helpen ontgiften
Lees ook: Vervang zout door kruiden

Tip

Specerijen worden lekkerder als je ze verwarmt. Bak ze dus mee met je vlees of groenten, of bak ze even aan in wat olie om ze daarna toe te voegen aan je soep of saus. Je kunt ze ook ‘rauw’ gebruiken uit een potje of zakje, maar teveel daarvan maakt een gerecht snel bitter. Met mate dus!