Kliekipedia

De kliekjes van cabaretière Madelijne Kool

Kliekipedia

De kliekjes van cabaretière Madelijne Kool

Iedereen gooit weleens iets weg. Dat beetje rijst of risotto van de avond ervoor of dat restje gekookte groenten dat overbleef. Maar dat we jaarlijks per persoon zo’n 50 kilo goed voedsel weggooien is wel echt veel.

Daar kunnen we wat aan doen! Samen met SIRE heeft het Voedingscentrum Kliekipedia gelanceerd. In korte filmpjes laten BN’ers zien wat zij bereiden met hun kliekjes. Wedden dat dit jou inspiratie geeft?

‘Niets smaakt zo lekker als het eten van de vorige dag’ aldus cabaretière Madelijne Kool. In deze aflevering maakt zij van haar kliekje heerlijke risotto burgers.

Ook zien wat wijnjournalist Harold Hamersma maakt van zijn kliekjes?

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron: Kliekipedia, Voedingscentrum)