Groenten in de hoofdrol

Dippen, bakken, grillen of koken?

Groenten in de hoofdrol

Dippen, bakken, grillen of koken?

Groenten zijn multi-inzetbaar. Met hun diversiteit in smaak, kleur en textuur zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoe eet jij ze het liefst? Wij geven je een greep uit de vele opties. 

Dippen

Snijd rauwe paprika’s, wortels en komkommers in dunne reepjes en dippen maar! Dip inspiratie nodig? Probeer eens deze Dukkah en aubergine dip.

Dippen, bakken, grillen of gekookt?

Bakken

Champignons en aardappeltjes zijn heerlijk als ze even gebakken zijn. Maar ook in de oven gebakken paprika’s en wortels zijn een feest!
Tip: zet de oven niet te warm (zo’n 100 graden) en laat de paprika’s er lekker lang (1 tot 1,5 uur) in zitten met wat takjes rozemarijn en/of tijm.

Dippen, bakken, grillen of gekookt? 1

Grillen

Buiten paprika’s, aubergines en courgettes, doen ook tomaten en (voorgekookte) aardappelen het heel erg goed op de grill en de bbq. Dus vul die prikkers rijkelijk!

Meer weten over grillen? Lees dan even onze do’s en don’ts.

Dippen, bakken, grillen of gekookt? 2

Gekookt

Aardappelen en sperziebonen zijn niet helemaal geschikt om te dippen, maar in een pan met kokend water komen ze volledig tot hun recht. Serveer ze warm bij een stukje vlees of vis of laat ze afkoelen voor een frisse sla.

Dippen, bakken, grillen of gekookt? 3

Heb je nog een kliekje groenten over? Kijk dan eens wat culinair journaliste Karin Luiten ermee bereidt!

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum)