Ongelooflijk maar waar

Dit is waarom je een avocadopit nóóit moet weggooien

Ongelooflijk maar waar

Dit is waarom je een avocadopit nóóit moet weggooien

Er zijn maar weinig mensen níet dol op avocado. Logisch, want deze vrucht is behalve lekker ook nog eens hartstikke gezond. Wist je dat we het meest voedzame deel van deze groene rakker steevast weggooien?

Juist ja: de pit. We geven je één goede raad. Nooit. Meer. Doen.

Ongelooflijk maar waar
De pit zit namelijk bomvol antioxidanten die celveroudering tegengaan en je immuunsysteem verbeteren. Daarnaast barst hij van de aminozuren die helpen bij een verhoogd cholesterol, zo zocht GezonderLeven.com tot op de bodem uit. Ook bijzonder interessant: de avocadopit is een topper voor de lijn, aangezien hierin veel meer vetverbranders zitten dan in het vruchtvlees.

Avocado to the rescue
De grote, bruine ‘noot’ kan verder helpen bij onder meer gewrichts- en spierpijn, darmklachten en huidproblemen. De lijst met de goede eigenschappen van de avocadopit is nog langer, dus verplaatsen we de focus naar het belangrijkste detail. Hoe eet je ‘m? Voordat je dolenthousiast een hap neemt, deze video legt alles haarfijn uit:

(Auteur: Justine Wouterson, bron: GezonderLeven.com)

Zó zie je of een avocado rijp is

Keukentruc

Zó zie je of een avocado rijp is

5x gevulde avocado

Lekker en makkelijk

5x gevulde avocado