Keukentruc

Geef je aardappelschijfjes extra bite

Keukentruc

Geef je aardappelschijfjes extra bite

Lekker makkelijk: die kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt. Maar hoe krijg je ze nu krokant? Op deze manier worden ze (bijna) net zo lekker als de gebakken aardappeltjes die je ‘from scratch’ maakt.

Er gaat natuurlijk niets boven vers gebakken aardappeltjes. Je kookt gewoon wat extra aardappels, zodat je de restjes de volgende dag kunt opbakken. Maar daar moet je dan wel aan denken. Kant-en-klare aardappelschijfjes zijn je redding als je snel gebakken aardappeltjes wilt. Alleen blijven ze vaak een beetje rubberig en worden ze moeilijk lekker krokant. Het geheim om dit te veranderen? Keukenpapier, een mix van olie en roomboter, een héél hete pan en wat geduld.

Zo doe je dat:

  1. Dep de aardappelschijfjes eerst goed droog met keukenpapier
  2. Gebruik olie én roomboter, de olie wordt goed warm en de roomboter zorgt voor het krokante korstje.
  3. Het is belangrijk dat de pan eerst goed heet is, voordat je de aardappelschijfjes erin doet.
  4. Zorg dat alle aardappelschijfjes de bodem raken, anders worden ze niet zo knapperig als je graag zou willen.
  5. Laat de schijfjes lekker een paar minuten bakken.
  6. Draai ze, als ze bruin zijn aan de onderkant, één voor één om zodat ook de andere kant goed bruin kan bakken.
  7. Bestrooi de schijfjes met zout en geniet van heerlijk knapperige aardappelschijfjes!

Voor de perfecte aardappelschijfjes hier nog wat tips:

Tip 1: van een Margriet lezeres: “Bak de aardappeltjes in paprikapoeder voor extra smaakvolle en krokante aardappeltjes”.

Tip 2: Als je krieltjes gebruikt, prik dan eerst een paar gaatjes in de verpakking en laat de krieltjes voor drie minuten voorgaren op vol vermogen. Dit verkort de baktijd en ze worden krokanter.

Lees ook: Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook
Lees ook: Geschilde aardappels zonder te schillen
Lees ook: Zoete aardappel is het nieuwe geroosterd brood

(Tekst: Frederieke Wassenaar. Bron: Margriet.nl. Beeld: Sanoma beeldbank/ fotograaf: Foodandmore)

Zelf frietjes maken en bakken

Recept

Zelf frietjes maken en bakken

Hasselback aardappelen snijd je zó

How to

Hasselback aardappelen snijd je zó