Ja, ik grill

Het kan dus wél: slank barbecueën doe je zo

Ja, ik grill

Het kan dus wél: slank barbecueën doe je zo

Bij de doorsnee barbecue vliegen de speklappen, vette worsten, burgers, romige sausjes en kilometers stokbrood je om de oren. Geen verstandig diner voor wie nog enigszins appetijtelijk op het strand wil verschijnen.

Dankzij deze leuke, mínstens net zo lekkere, slanke barbecuetips hoef je je gelukkig niet per sé van zo’n grillfestijn te onthouden.

Elke week 20 recepten die precies bij jou passen? Meld je bij CookLoveShare en je ontvangt ze elke week in je inbox!

1. Ja, ik grill

Vergeet de groenten en de vis niet. Maak bijvoorbeeld heerlijke pakketjes van aluminiumfolie gevuld met stukken vis, groenten zoals paprika, champignon, tomaat, uit of aubergine en verse kruiden. Daar kan geen braadworst tegenop!

Het bestaat dus wel: slank barbecueën! 2

2. Mager vlees

Toch zin in vlees? Kies dan voor varianten met weinig vet zoals kip, hamburgers van mager rundergehakt, biefstuk of tartaar. Door het vlees van tevoren te marineren, krijgt het een heerlijke smaak en worden zelfs sausjes overbodig. Voor wie ze niet kan missen, zijn rode sauzen en smaakmakers op magere yoghurt- of kwarkbasis een prima keuze.

Video: zó krijg je dat vieze bbq-rooster binnen razensnel schoon.

3. Lekker langzaam

De grote barbecue-valkuil: teveel inkopen doen en álles meteen op het rooster leggen. Beter inventariseer je waar iedereen zin in heeft en leg je dat op het rooster. Hou het tempo laag en neem de tijd om écht te genieten van het eten. Het is immers geen wedstrijd.

4. Dress it up

Salades zijn fantastische side dishes voor bij de barbecue, maar probeer de kant-en-klare slaatjes te vermijden. Maak ze lekker vers en zelf, zodat je de controle houdt over wat je eet. Heerlijke dressings maak je van bijvoorbeeld citroensap of azijn, een beetje mosterd, honing, peper en zout.

Het bestaat dus wel: slank barbecueën! 1

5. Aardappels óf brood 

Bij geen enkel diner is de verleiding om een tweede (of derde) keer op te scheppen zo groot als tijdens een barbecue. Maar waarom drie volle borden wegwerken als je normaal aan één portie voldoende hebt? Vul je bord één keer met al het lekkers dat op tafel staat, kies voor aardappels óf brood en ga bij een eventuele tweede ronde bijvoorbeeld voor wat extra salade. Je kunt natuurlijk ook wachten op het toetje: wat dacht je van feestelijke fruitspiezen van de grill?

Nog meer slanke barbecuetips? Bekijk deze video om te zien welke happen (én drankjes) je beter kunt laten staan:

Lees ook: kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten
Lees ook: deze zomerdrankjes zijn het beste voor je lijn
Lees ook: zoete aardappel is het nieuwe geroosterd brood

(Tekst: Justine Wouterson)