How To Video

Maak friet van zoete aardappel

How To Video

Maak friet van zoete aardappel

Zelf patat maken klinkt lastig, maar eigenlijk is het heel simpel. Hoe maak je nu perfecte, krokante, zoete aardappelpatatjes? 

Wat heb je nodig:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoederzout
  • peper
  • ziplock zakje
  • aluminiumfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de uiteindes van de zoete aardappel eraf. Schil de zoete aardappels daarna. Je kan de schil ook laten zitten als je dat lekkerder vindt.
  3. Halveer de zoete aardappel en snijd hem daarna in reepjes van ongeveer 2 cm breed.
  4. Pak een ziplock zakje en doe daar de aardappelreepjes in. Voeg de maïzena toe en sluit het zakje af, laat er wat lucht inzitten. Schud het geheel goed, zodat op alle reepjes maïzena zit. De maïzena zorgt voor het knapperige korstje.
  5. Doe de aardappelreepjes in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en mix het geheel goed door elkaar.
  6. Leg de aardappelreepjes op een bakplaat met aluminiumfolie en zorg ervoor dat de reepjes niet te dicht bij elkaar liggen.
  7. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de reepjes na 20 minuten om en bak ze nog eens 15 minuten.
  8. Kies een saus die je lekker vindt en smullen maar!

Bekijk hier de video als je nog even wilt zien hoe het moet:

Mooi meegenomen: zoete aardappel-patat is een stuk gezonder dan de aardappelfrietjes die we meestal eten!

Lees ook: Zoete aardappel is het nieuwe geroosterd brood
Lees ook: Zoete aardappelsoep met wortel en paprika
Lees ook: Honingkip met zoete aardappel

(Tekst: Frederieke Wassenaar. Bron: Sanoma beeldbank/ fotograaf: Brent Hofacker)