Food Academy

Melk bovenin de koelkast? Nooit doen!

Food Academy

Melk bovenin de koelkast? Nooit doen!

Je hebt je vast weleens schuldig gemaakt aan het plaatsen van je melk of rauw vlees op de bovenste plank van je koelkast. Gewoon, omdat het daar het beste paste of omdat er verder geen ruimte meer was.

Maarrrr… de bovenste plank en het rek in de koelkastdeur zijn volgens chef-kok Daniel Norton de slechtste plekken om ‘hoge risico’ levensmiddelen te bewaren. Hij legt aan Tech Insider uit dat de temperatuur sterk schommelt op de verschillende plekken in je koelkast en dat het bovenin vaak warmer is.

Melk bovenin de koelkast? Nooit doen!

De coolste plek

Voedingsmiddelen zoals melk en rauw vlees – in principe alles wat je niet lang buiten de koelkast kunt bewaren – kun je dus beter op een koelere plek zetten. Maar wat is nou die coolste plek in je koelkast? Volgens Norton is dat onderin en/of achterin. Daar heb je minder kans op de groei van bacteriën in je voedsel die schadelijk kunnen zijn bij consumptie.

Lees ook: Boodschappen bestellen vanuit je koelkast
Lees ook: Dit kun je beter buiten je koelkast bewaren
Lees ook: Is jouw koelkast ook te warm?

(Tekst: Nadine Hofman, bronnen: The Independent, Mirror)

Zo handig is jouw CookLoveShare!

Elke dag iets lekkers op tafel

Zo handig is jouw CookLoveShare!

Jouw Weekmenu

Swipe & cook

Jouw Weekmenu