Om je vingers bij af te likken

Croissant x red velvet = hemels

Om je vingers bij af te likken

Croissant x red velvet = hemels

Croissants: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Met een likje roomboter, lepeltje jam, gevuld met ham en kaas of ondergedompeld in de chocolade… Stuk voor stuk om te smullen!

Wel nu, er is een nieuwe variant en wat ziet-ie er goed uit.

Red velvetcroissant

De red velvetcroissant is een croissant met een laagje red velvetglazuur en gevuld met creamcheese-custard. De knappe croissant komt niet uit Frankrijk, maar is afkomstig van de New Yorkse bakkerij Union Fare, bedacht door chef Thiago Silva. De man die eerder al de cinnamon bun en croissanttaart introduceerde.

 

New York

Ook in de rij staan voor de red velvetcroissant? Je vindt de New Yorkse bakkerij op 5 East 18th Street. En vergeet niet -als je er toch bent- ook de discodip-, crème brûlée- en cookies ’n creamcroissants te proeven.

Discodip:

Crème brûlée:

Cookies ’n cream:

Lees ook: Croissant muffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie
Lees ook: Zó lang is het langste stokbrood ter wereld
Lees ook: Dit is wat de Fransen ‘even lunchen’ noemen

(Bron: People Food, tekst: Marjolein Schel)