Video

Rudolph's killer brownies met pecannoten

Video

Rudolph's killer brownies met pecannoten

Brownies: je kunt ons er echt wákker voor maken. Deze heerlijk sticky brownies met pecannoten van Rudolph van Veen (tv-kok Life & Cooking & 24Kitchen) zijn echte showstoppers voor verjaardagen, feestjes, babyshowers, you name it. Zo lekker!

Dit heb je nodig voor 20 stukjes:

– 125 g pecannoten
– 150 g extra pure chocolade (70%)
– 150 g roomboter + extra om in te vetten
– 3 eieren
– 375 g suiker
– zout
– 150 g bloem

Extra nodig:

– Rechthoekige bakvorm (20 x 25 cm)
– Bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rooster de noten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op keukenpapier en hak ze grof. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur, roer de chocolade door de boter en laat de pan 10 minuten staan.
  3. Klop de eieren met de suiker en het zout lichtgeel, dik en romig. Roer het chocolademengsel nog een keer goed door en voeg het samen met de noten aan het eiermengsel toe. Spatel de gezeefde bloem erdoor en doe het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de brownie ca. 30 minuten tot de randen stevig aanvoelen. De binnenkant moet nog een beetje plakkerig zijn. Prik een satéstokje in het midden, als er wat kruimels en chocolade aan het stokje blijft plakken, kun je ‘m uit de oven halen.
  5. Laat de brownie in de vorm helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken.

Tips van Rudolph:

  • Voor de maple-baconbrownies uit de video: snijd 75g iets dikkere plakken ontbijtspek in reepjes en bak ze in de koekenpan, blus ze af met een scheut ahornsiroop en meng dit door het browniebeslag.
  • De volgende variaties zijn ook heerlijk: vervang de geroosterde pecannoten door andere noten zoals gepelde walnoten, hazelnoten, amandelen of macadamianoten. Of maak de brownies met gehakte witte of melkchocolade, gedroogde kersen of cranberry’s. Ook lekker: crueslibrownies. Schep hiervoor 80g cruesli door het beslag.

(Bron: Libelletv.nl, tekst: Simone Braaksma)