Slim!

Zó houd je witte asperges lang vers

Slim!

Zó houd je witte asperges lang vers

Het ‘witte goud’ worden asperges ook wel genoemd en van april tot en met juni zijn deze heerlijke groenten volop vers verkrijgbaar. Maar hoe kies je de allerbeste? En hoe bewaar je witte asperges nou het best?

Verse asperges herken je vooral aan de glanzende stengels, gesloten kopjes en het snijvlak onderin, dat wit en sappig moet zijn (niet bruin en ingedroogd).

Zo kies je de beste asperges:

Asperges die je op de dag van aankoop eet zijn het meest vers, maar wil je ze nog even bewaren, dan hebben we hier wat tips voor je:

  • Leg de asperges op de dag van aankoop in de groentela, omwikkeld in een vochtige theedoek. Zo blijven ze nog zo’n 2 tot 3 dagen mooi en vers.
  • Invriezen kan ook: schil de asperges, verpak ze luchtdicht in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Ze zijn dan nog ongeveer 4-6 maanden houdbaar. De bevroren stengels kook je vervolgens direct in een pan met ruim water, zonder ze eerst te ontdooien.

Heerlijk klassiek met ham, ei, krieltjes en een lekkere aspergesaus!

In onderstaande video’s zie je hoe je witte asperges het best kunt voorbereiden en koken:

Lees hier hoe je groene asperges het langst vers kunt houden.

(Bron: Nederlands Asperge Centrum)

Zo handig is jouw CookLoveShare!

Elke dag iets lekkers op tafel

Zo handig is jouw CookLoveShare!