Favoriet bij iedereen

Zo maak je curry minder pittig!

Favoriet bij iedereen

Zo maak je curry minder pittig!

Niet iedereen wordt blij van een pittige curry. Staat jouw mond al gauw in de brand? Kun je, zelfs uren na het eten van een curry’tje, alleen maar aan water denken? Dan is het misschien slim om ‘m minder pittig te maken. Gelukkig is dat eenvoudiger dan je denkt!

Zo maak je curry minder pittig 1

Afkoelen

Je maakt je curry milder door een fikse scheut kokosmelk toe te voegen of een beetje vers limoensap. Het verwijderen van de zaadjes uit je peper helpt ook. Check vooral even deze superhandige keukentruc: zo haal je pitjes uit je rode peper. Nog meer handige tips om je curry minder pittig te maken ontdek je in deze video:

Maar hoe wordt de pittigheid van een peper eigenlijk gemeten? Zo dus!

Milde curry’s

Wist je dat zo’n heerlijke Thaise massaman curry of een Indonesische groenten curry één van de meest milde curry varianten is? 

(Tekst: Simone Braaksma)