De beste traktatie ooit

Zo maak je een Piñata-cake

De beste traktatie ooit

Zo maak je een Piñata-cake

Een piñata is kleurrijk figuur van papier maché of karton, gevuld met snoep confetti of soms cadeautjes. Een leuk idee om je gasten te vermaken tijdens een feest. Wie geblinddoekt aan het juiste lint trekt of in de juiste richting slaat, krijgt een regen van snoepconfetti over zich heen.

Hou je vast, want nu is daar de piñata cake: een kleurrijke cake met een verrassingsvulling van snoep! Een feest voor het oog en eenvoudig zelf te maken.

Zo maak je een Piñata cake 1

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram boter
  • 4 losgeklopte eieren

Voor de botercrème:

  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 60 ml melk

Aan de slag!

De cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de 4 ronde springvormen in met boter en bloem.
  3. Meng alle ingrediënten voor de cake tot een gladde massa.
  4. Giet het mengsel in de springvormen en bak het in de oven voor 15 minuten, tot ze goudbruin zijn en een tandenstoker er schoont (droog) uit komt.
  5. Laat de lagen cake afkoelen in hun springvormen.

De botercrème:

  1. Verzacht het boter in een kom en voeg de helft van het poedersuiker toe.
  2. Klopt het samen tot een gladde massa.
  3. Voeg de andere helft poedersuiker toe met een eetlepel melk en klop het samen.
  4. Indien nodig meer melk toevoegen voor een mooie massa.

De vulling:

  1. Leg 2 plakken cake op elkaar en snijd in het midden een gat.
  2. Pak een nieuwe plak cake en smeer deze in met de botercrème. Dit wordt de onderste laag van de cake.
  3. Leg hier bovenop de 2 plakken cake met het uitgesneden rondje.
  4. Smeer deze ook in met botercrème en leg een handje snoep in het midden.
  5. Leg tot slot de bovenste plak cake er bovenop, zodat je het snoep niet meer ziet en smeer de cake rondom met botercrème.
  6. Versier eventueel met discodip, eetbare confetti en suikerhartjes.

Bekijk ook de video:

Lees ook: Gewone cake saai? Zo maak je ‘m bijzonder!
Lees ook: Zo gepiept! Cake bakken in een mok
Lees ook: Frambozentiramisu

(Bron: Buzzfeed, tekst: Marjolein Schel, beeld: Proper Tasty)