Lekker en gezond

Ovenschotels voor kinderen: 9 recepten

Lekker en gezond

Ovenschotels voor kinderen: 9 recepten

Ovenschotels zijn ideaal als je kinderen niet zo dol zijn op groente. Je verstopt de boontjes, broccoli of bloemkool gewoon onder een laagje gehakt en kaas; even in de oven en smullen maar.

Een paar tips om de ovenschotel extra kindvriendelijk te maken:

Gebruik zoete groenten

Pompoen, wortel, rode biet en erwten zijn redelijk zoet en mild en dus makkelijke smaken voor de kids. Combineer ze met meer uitdagende groenten als broccoli en bloemkool zodat ze die ook leren eten.

Voorzichtig met tomaat

Een tomatensaus door een ovenschotel met pasta is heerlijk, maar pas op met stukjes tomaat en cherrytomaten. Doordat daar veel vocht in zit, blijven ze langer heet en kan je kleine een hap met een verbrande tong bekopen. Snijd tomaatjes daarom altijd door en schep kleine beetjes op het bord zodat het goed afkoelt.

De smeuïgste aardappelpuree

Kies je voor een ovenschotel met aardappelpuree? Kijk dan even bij onze tips om deze zo lekker mogelijk te maken.

Een lekker korstje op je ovenschotel

Met een knapperig laagje kaas of nootjes worden die groenten eronder ineens een stuk aantrekkelijk. Maak wel even een deal met je kleine: niet alleen maar aardappelpuree en het kaaskorstje eten, maar ook wat er onder zit.

Is je kind een moeilijke eter, dan hebben we hier nog een paar tips om voldoende groenten binnen te krijgen. Het is trouwens bewezen dat het niet aan de opvoeding ligt dat sommige kinderen moeilijke eters zijn. Hier lees je hoe het wél komt.

9 recepten voor ovenschotels voor kinderen

Deze 9 recepten hebben we speciaal uitgezocht voor de kinderen. Milde groentes en originele combinaties. Deze hutspotschotel bijvoorbeeld; met plakjes worst in het kaaskorstje, súperlekker. Of Joe’s Nacho Cheese ovenschotel, waarbij tortillachips in de ovenschaal zitten, dat is toch feest-eten?

 

Recept

Ovenpasta ham-kaas met sperziebonen

Recept

Macaroni schoteltje met erwten

Recept

Romige ovenschotel met vis en aardappel

Recept

Pasta ovenschotel met spinazie

Recept

Ovenschotel met gehakt en paprika

Recept

Joe's Nacho Cheese ovenschotel

Recept

Pasta ovenschotel met gerookte kip

Recept

Rodekoolschotel

Recept

Hutspotschotel met kaas

Toon meer