How to

Zo maak je een smeuïge puree

How to

Zo maak je een smeuïge puree

Bij de winter horen natuurlijk winterse gerechten. Stamppot, ovenschotels… En die zijn het lekkerst met een smeuïge aardappelpuree. Lees hier onze tips & tricks en ga aan de slag!

  • Gebruik geen vastkokende, maar een loskokende (of kruimige) aardappelsoort. Denk bijvoorbeeld aan Desiree of Eigenheimer. Wil je meer weten over welke aardappelsoorten geschikt zijn voor puree? Klik hier.
  • Kook de aardappelen, stamp ze en voeg daarná pas melk en boter toe. Doe dat op gevoel en niet volgens het recept, anders wordt je puree misschien te dun. Tip: smelt de boter vooraf in de melk, zodat je makkelijk kunt doseren.
  • Voeg het ei pas op het laatst toe, zodat het niet kan stollen.
  • Werk eventueel af met andere smeuïge extra’s zoals room of kruidenkaas.
  • Varieer eens met andere aardappels en groenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van puree van zoete aardappel, met pompoen en bloemkool?
  • Serveer meteen, zodat je puree niet uitdroogt door de warmte. Warm je de puree opnieuw op? Voeg dan een extra scheutje melk of een klontje boter toe.
Toon meer