Aardappel-courgette gratin met varkenshaas

Aardappel-courgette gratin met varkenshaas

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Aardappel-courgette gratin met varkenshaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g varkenshaas
    • mespuntje zout & peper
    • 200 ml (haver-)
    • 1 tl rozemarijn
    • 2 courgettes
    • 8 kruidnagels
    • 2 el olijfolie
    • 150 g
    • 2 losgeklopte eieren
    • 2 tl
    • 800 g vastkokende aardappels (in dunne plakjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de aardappelplakjes gedurende 5 minuten en giet ze af.

  3. Leg de aardappel en courgette dakpansgewijs in 2 lagen in de ovenschaal.
  4. Meng de eieren, de (haver)melk, de geraspte kaas, de rozemarijn en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de aardappel en de courgette in de ovenschaal.

  5. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin.

  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en steek er de kruidnagels in.

  7. Bak het vlees in ca. 10 minuten rosé of naar wens gaar. Serveer het vlees met de gratin.

  8. Aantal kcal: 575 p.p. 

  9. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!