Aardappel gevuld met kipsalade

Aardappel gevuld met kipsalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappel gevuld met kipsalade

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kipfilets
    • 12 aardappels (kleine, liefst rode)
    • 2 lente-uien
    • 5 gedroogde tomaten (in olie)
    • 2 el crème fraîche
    • olijfolie
    • snufje peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in de schil en laat ze afkoelen.

  2. Zet een pan op het vuur en braad in olijfolie de kip rondom gaar, laat 10 minuten garen en vervolgens afkoelen. 

  3. Snijd onderaan een plakje van de aardappelen af, zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd er bovenaan een kapje af. Hol ze voorzichtig uit en bewaar het kruim.

  4. Snijd de lente-ui in ringetjes. Snijd de tomaatjes fijn. Trek de kip in stukjes. Meng alles met het aardappelkruim en de crème fraÎche. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Vul de aardappeltjes met de salade en zet er het kapje weer op.