Aardappel gratin met prei en carbonarasaus

Aardappel gratin met prei en carbonarasaus

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Aardappel gratin met prei en carbonarasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 2 preien
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 500 ml
    • 1 volle theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 zakje Knorr Mix voor Macaroni Carbonara
    • 200 g geraspte Gruyère
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Schil en snijd de aardappelen in plakjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel van de vloeibare margarine. 

  3. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine en bak de prei al omscheppend op een laag vuur in ca. 5 minuten tot de prei zacht is. Roer de melk met de nootmuskaat en de inhoud van het zakje Mix voor macaroni carbonara door elkaar.

  4. Verdeel 1/3 deel van de aardappelen dakpansgewijs over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de prei en 1/3 deel van de kaas erover. Herhaal deze lagen nogmaals. Verdeel de rest van de aardappelen erover en bestrooi met de rest van de kaas.

  5. Bak de aardappelgratin afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in de voorverwarmde oven. 

  6. Verhoog dan de temperatuur tot 225 °C, verwijder het aluminiumfolie en bak de gratin nog ca. 25 minuten totdat de aardappelen gaar en de bovenzijde goudbruin is. Laat de gratin 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

  7. Variatietip: deze verrukkelijke aardappelgratin combineert goed met geroosterd vlees en/of een frisse salade.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!