Aardappel ovenschotel met sperziebonen, cherrytomaatjes en ui

Aardappel ovenschotel met sperziebonen, cherrytomaatjes en ui

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappel ovenschotel met sperziebonen, cherrytomaatjes en ui

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 5 aardappels
    • 200 g sperziebonen
    • 10 cherrytomaatjes
    • 1 ui
    • 1.5 tl
    • 0.25 tl nootmuskaat
    • 1 handje geraspte kaas
    • 50 ml Blue Band Finesse voor Koken (Light)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 ºC.

  2. Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de sperzieboontjes en de aardappels. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de sperziebonen en de aardappeltjes bijna gaar.
  3. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en snipper het uitje. Doe de aardappels, de sperziebonen, ui en de cherrytomaatjes in een ovenschaal.
  4. Voeg het paprikapoeder, de nootmuskaat, kookroom en een snufje peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel een klein beetje geraspte kaas over de ovenschotel.

  5. Zet de aardappel ovenschotel vervolgens voor ca. 15 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.
  6. Tip: voeg ook eens andere groenten toe zoals courgette, broccoli of bloemkool.

Misschien vind je dit ook wel lekker!