Aardappel-tonijnburgertjes

Aardappel-tonijnburgertjes

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappel-tonijnburgertjes

Ingrediënten voor 6 personen
  • Voor 12 burgertjes (3-4 personen):

    • 2 blikjes tonijnen (à 100 g, op tonijn of olie)
    • 2 kleine uitjes of sjalotjes
    • 1 rode peper (kun je evt. ook weglaten)
    • 4 aardappels (klein, gekookt)
    • 2 eieren
    • paneermeel
    • 2 tl
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper het uitje en snijd de rode peper (optioneel) fijn. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappeltjes in ca. 15-20 minuten gaar. Laat de tonijn uitlekken.

  2. Meng in een diep bord de gekookte aardappeltjes (fijngeprakt) met de tonijn, de rode peper, ui, een ei, peterselie en een snufje peper en zout.

  3. Voeg vervolgens beetje voor beetje paneermeel toe tot je een stevig mengsel overhoudt.

  4. Vorm met je handen ca. 6 burgertjes.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de burgertjes ca. 2-3 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.

  6. Serveer de burgertjes eventueel met een lekkere salade.

  7. Aantal kcal: 405 p.p.