Aardappel-truffelsoep

Aardappel-truffelsoep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappel-truffelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 teentje knoflook
    • 3 bouillonblokjes, kip
    • 100 g
    • 3 el
    • 400 ml
    • 2 uien
    • 1 kg vastkokende aardappelen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de knoflook. Pel en snipper de uien.

  2. Doe de aardappelen in een pan en voeg er water aan toe tot ze onderstaan. Doe er de bouillonblokjes bij, de uisnippers, de hele teentjes knoflook en de rozemarijnnaaldjes. Laat gaarkoken in ongeveer 20 minuten.

  3. Mix de soep en doe er de room bij. Roer er de geraspte parmezaan door en laat goed doorwarmen.

  4. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een paar druppeltjes truffelolie en een plukje dille.

  5. Aantal kcal: 246 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!