Aardappel-uienquiche met ansjovis

Aardappel-uienquiche met ansjovis

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappel-uienquiche met ansjovis

Ingrediënten voor 6 personen
    • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
    • 200 g aardappels
    • 100 g witte uien
    • 150 g rode uien
    • 200 ml
    • 2 el
    • peper en zout
    • 200 g ansjovissen
    • 3 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Kook of stoom de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

  2. Beboter de taartvorm en bekleed deze met het deeg. Bak de bodem blind voor.

  3. Haal de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Beleg met laagjes aardappel en uiringen. Houd 50 g rode-uiringen apart voor de afwerking.

  4. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Giet over de aardappelen en uien heen. Verdeel de ansjovis erover en de resterende uiringen. Bak 30 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!