Aardappelmuffins

Aardappelmuffins

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardappelmuffins

Ingrediënten voor 4 personen
    • 10 cl
    • 4 el
    • 1 tl bakpoeder
    • 4 el (gehakt)
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • 2 el margarine
    • 500 g bloemige aardappelen (bijvoorbeeld bintjes)
    • 2 eieren (losgeklopt)
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, spoel ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze in de pan even droogstomen op hoog vuur.

  2. Pureer de aardappelen met een pureestamper. Roer eerst de margarine en de karnemelk erdoor, daarna de eieren, de gezeefde bloem en het bakpoeder. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en 2 eetlepels bieslook.

  3. Vet de muffinvormpjes in met boter, verdeel er het aardappelmengsel over. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins moeten mooi goudbruin zijn. Garneer met 2 eetlepels gehakte bieslook.