Aardappel ovenschotel met gehakt

Aardappel ovenschotel met gehakt

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Aardappel ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g kruimige aardappelen
    • 300 g
    • 600 g tomatenblokjes (1,5 blik)
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 2 paprika's
    • 250 g doperwten
    • snufje zout en peper
    • snufje komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • geraspte kaas (of paneermeel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Schil de aardappels en kook ze 20 minuten. Vervolgens giet je het water af en bewaar je een beetje kookvocht. Stamp de aardappels met het kookvocht fijn tot een puree.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook en paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak dit 4-5 minuten mee. Daarna voeg je de kruiden, doperwten en tomatenblokjes toe. Laat dit nog 5-10 minuten zachtjes koken.
  4. Schep de gehaktsaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel hier de aardappelpuree overheen. Als laatste strooi je wat geraspte kaas en/of paneermeel over de puree. Zet de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!