Aardappelovenschotel met gehakt en prei

Aardappelovenschotel met gehakt en prei

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Aardappelovenschotel met gehakt en prei

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje geraspte kaas
    • peper en zout
    • 5 aardappels (of 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes)
    • 0.5 courgette
    • 1 prei
    • 1 ui (klein)
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el
    • 200 g tomatenblokjes (of 2-3 tomaten in stukjes gesneden)
    • 150 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200ᴼC. Schil de aardappels en schaaf of snijd de aardappels in dunne plakjes.

  2. Je kunt in ook een zakje voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Snijd de prei, ui en courgette in stukjes.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en een snufje zout en peper.

  4. Voeg vervolgens de ui, prei en courgette toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat de saus ca. 5-10 minuten pruttelen.

  5. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de tomatensaus hier overheen en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes.
  6. Strooi een beetje geraspte kaas over de ovenschotel en zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!