Rösti

Rösti

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rösti

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 aardappelen (vastkokend)
    • 1 ui
    • 1 el bloem
    • vloeibare margarine
    • 0.5 tl gedroogde gist
    • zout en peper
    • zure room (een paar lepeltjes, voor erbij)
    • 2 eieren (losgeklopt)
    • 1 tl gedroogd tijm
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rasp de aardappelen op een grove rasp. Laat als je tijd hebt de aardappelen 30 minuten staan in een kom zodat ze wat vocht loslaten.

  2. Laat de geraspte aardappelen uitlekken en spoel ze onder de koude kraan. Druk het vocht uit de aardappelen.

  3. Rasp ook de uien op een grove rasp. Als de uien veel vocht hebben losgelaten, giet dan het meeste vocht af en meng daarna de ui met de aardappel.

  4. Voeg de tijm, eieren, bloem, gist en zout en peper naar smaak toe. Voeg eventueel wat extra bloem toe.

  5. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en schep met een schuimspaan het aardappelmengsel uit de kom in de koekenpan.

  6. Verdeel het mengsel goed over de bodem van de pan. Bak de rösti aan beide kanten goudgeel en krokant op laag vuur in ca. 10 minuten.

  7. Keer de rösti met behulp van een deksel om en laat vervolgens op keukenpapier uitlekken. 

  8. Tip: serveer de rösti met een frisse salade en/of een stukje vlees of vis.

Misschien vind je dit ook wel lekker!