Aardappelschotel met sperziebonen

Aardappelschotel met sperziebonen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Aardappelschotel met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g aardappels
    • 250 g sperziebonen
    • 1 rode paprika
    • 1 handje peterselie
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl basilicum
    • 1 rode peper
    • 1 rode ui
    • 150 g tomatenblokjes
    • 4 gehaktballen (of kipschnitzels (optioneel, voor erbij))
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes of in plakjes. Meng de kruiden erdoor.

  2. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappeltjes ca. 16 minuten, totdat ze zacht zijn. (Kook de aardappeltjes eventueel kort voor.)

  3. Kook de sperziebonen ca. 8 minuten.

  4. Snijd de paprika, ui en rode peper in stukjes.
  5. Voeg, wanneer de aardappelen bijna gaar zijn (na ca. 13 minuten), de paprika, ui, rode peper en de tomatenblokjes toe. Voeg op het laatste moment de sperziebonen toe.

  6. Serveer de aardappelschotel met een gehaktballetje of een kipschnitzel.

  7.  Aantal kcal: 460 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!