Aardappelschotel met zalm en spinazie

Aardappelschotel met zalm en spinazie

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Aardappelschotel met zalm en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
    • 750 g zalmfilets
    • 500 g
    • 2 teentjes
    • 150 ml
    • 100 g (type Gouda)
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • 750 g aardappels
    • 150 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Koken)
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Verdeel ze over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schenk er de room en de melk over en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schuif 30 minuten in de oven.

  2. Spoel de spinazie. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de spinazie met de knoflook en laat goed uitlekken. Duw eventueel het overtollige vocht eruit met een zeef.

  3. Neem de aardappelen uit de oven. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel over het aardappellaagje. Schep er de spinazie over en bestrooi met kaas. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.

  4. Schuif de schaal nog een kwartier in de oven tot de kaas gesmolten en mooi gekorst is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!