Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Aardappeltortilla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 6 eieren
    • 100 ml
    • 5 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de helft van de aardappelen ca. 5 minuten en schep ze op een bord.

  2. Verhit weer 1 eetlepel olijfolie en bak de rest van de aardappelen.

  3. Fruit de ui in de koekenpan. Klop de eieren los met de melk. Meng er de aardappelen en de ui door.

  4. Verhit in de koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Verdeel het tortillamengsel over de bodem. Bak de tortilla op matig vuur in 10 minuten goudbruin en gaar; keer de tortilla halverwege met een deksel of bord om. 

  5. Laat de tortilla 5 minuten afkoelen en serveer in gesneden punten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!