Aardbeicupcakes met frambozencrème

Aardbeicupcakes met frambozencrème

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Aardbeicupcakes met frambozencrème

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 125 g
    • 30 ml
    • 2 eieren
    • 65 g aardbeien (+ 3 extra)
    • 100 g (voor de crème)
    • 50 g frambozen (+ 12 extra, voor de crème)
    • 125 g margarine
    • 225
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet papieren cupcakevormpjes in een cupcakeblik. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.

  2. Maak het cupcakebeslag. Doe de margarine in een kom en klop de suiker er beetje bij beetje door tot een lichte, luchtige massa waarin de suiker volledig opgelost is.

  3. Voeg een voor een de eieren toe, en vervolgens de melk. Spatel dan de gezeefde bloem door het beslag en ten slotte ook de stukjes aardbei.

  4. Vul de cupcakevormpjes en bak de cakejes 20 à 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster.    

  5. Maak de frambozencrème. Klop de roomkaas op met de suiker. Mix de frambozen fijn en roer ze door de roomkaas. Doe de crème in een spuitzak met glad mondje en werk de cupcakes af met de frambozencrème. Versier met een kwartje aardbei en een framboos.