Carpaccio van aardbeien met pistache, vanille en ijs

Carpaccio van aardbeien met pistache, vanille en ijs

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Carpaccio van aardbeien met pistache, vanille en ijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje vanillesuiker
    • 0.5 citroen
    • bakpapier (om een puntzakje mee te kunnen vormen)
    • 300 g aardbeien
    • 50 g gepelde pistachenoten (ongezouten)
    • 50 g pure chocolade
    • 4 bollen Hertog Aardbeien Meringue
    • 4 takjes citroenmelisse of munt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng de vanillesuiker met het citroensap en 3 eetlepels koud water en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd grote aardbeien elk in 5 plakjes, kleinere in 4 plakjes. Hak de pistachenootjes grof.
  3. Breek de pure chocolade in een kommetje. Laat de chocolade boven een pannetje met bijna kokend water smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!). Roer glad.

  4. Vouw van het papier een klein puntzakje en plak het dicht, vul het zakje met de chocolade. Knip een klein puntje van zakje af. Maak met de gesmolten chocolade op elk bord een vorm (zie afbeelding). Laat de chocolade hard worden.

  5. Leg de plakjes aardbei in de getekende vorm op de borden. Besprenkel met de vanille “dressing”. Leg de bollen ijs erop. Bestrooi met de pistachenootjes en garneer met de citroenmelisse of munt.

Bron: Hertog

Misschien vind je dit ook wel lekker!