Aardbeienijs

Aardbeienijs

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Aardbeienijs

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g aardbeien (en extra om te garneren)
    • 500 ml
    • 1 blik gecondenseerde melk (ca. 400 ml)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Bekleed een cakeblik met plasticfolie.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze met een staafmixer of prak ze met een vork heel fijn.
  3. Klop de slagroom met een mixer stijf. Voeg rustig kloppend de gecondenseerde melk toe.
  4. Meng de aardbeienpuree als een ‘swirl’ erdoor en schenk het mengsel in het cakeblik. Dek af met plasticfolie en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
  5. Schep bolletjes van het ijs of snijd het ijs in plakken. Garneer met verse aardbeien.