Aardbeienijs

Aardbeienijs

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Aardbeienijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g aardbeien (diepvries)
    • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken (of Finesse Lactose vrij)
    • 1 handje aardbei (vers, eventueel voor de garnering)
    • chocolade (-eitjes, eventueel voor de garnering)
    • 4 el honing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de bevroren aardbeien met de Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.

  2. Liever een lactose-vrij variant? Gebruik dan de Finesse Lactose vrij. Voeg dan wel iets meer bevroren fruit toe voor een stevigere structuur van het ijs.

  3. Serveer het aardbeienijs direct.
  4. Tip: maak ook eens aardbeienijs met verse aardbeien. Maak de aardbeien schoon. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

  5. Serveertip: serveer de ijsbollen op een schaal of dienblad met daartussen lieveheersbeestjes gemaakt van gehalveerde aardbeien en gehalveerde chocolade-eitjes.