Aardbeien plaattaart

Aardbeien plaattaart

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Aardbeien plaattaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 1 zakje bakpoeder
    • 200 g
    • 8 g
    • 4 eieren
    • 150 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (op kamertemperatuur)
    • 0.5 l halfvolle melk
    • 40 g custardpoeder
    • 125 ml
    • 1 el poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Vet een rechthoekig bakblik (25x20x3cm) in, bestuif met bloem en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg 150 g suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, 3 eieren en de margarine toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in ca. 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
  4. Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème. Breng hiervoor de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 eetlepels warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).

  5. Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
  6. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
  7. Verdeel de custardrème gelijkmatig over de taartbodem. Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!