Romige aardbeientaart

Romige aardbeientaart

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Romige aardbeientaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Voor het deeg:

    • 150 g
    • 50 g
    • 1 eidooier
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
    • zout
  • Voor de vulling:

    • 6 blaadjes (a 2g)
    • 4 eidooiers
    • 250 ml
    • 250 ml
    • 1 el vanillesuiker
    • 200 g aardbeien
  • Voor het glazuur:

    • 4 blaadjes (a 2g)
    • 200 g aardbeien
    • 1 el suiker
    • 150 ml
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de bloem met de suiker en een snufje zout. Voeg de margarine en de eierdooier toe. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. Bekleed een springvorm met bakpapier. Rol het deeg uit ter grootte van de springvorm op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm en bak de bodem in ca. 20 minuten knapperig in de oven en laat afkoelen.

  4. Voor de vulling: week de gelatine in koud water. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Klop de eierdooiers romig met de suiker. Voeg de melk toe en klop boven een warmwaterbad tot het mengsel indikt (niet laten koken). Los er van het vuur de goed uitgeknepen gelatine in op.

  5. Klop de room stijf. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine.

  6. Zet de vulling in een ijswaterbad en blijf roeren tot het begint op te stijven. Neem uit het waterbad en spatel de room erdoor.

  7. Schep een beetje vulling in een spuitzak en zet koel weg voor de afwerking. Meng de rest van de vulling met de aardbeienpuree. Verdeel over de taartenbodem en strijk glad. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  8. Voor het glazuur: week de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Doe de aardbeien met het appelsap en de suiker in een steelpan. Laat 10 minuten borrelen. Roer geregeld. Wrijf door een zeef en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen. Schenk het glazuur over de taart en zet nog een uur in de koelkast.

  9. Ontvorm de taart en werk naar smaak af met de rest van de vulling.

  10. Tip van Sandra: eiwitten over? Klop het eiwit op met suiker en maak meringue of schuimpjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!