Aardbeientaart met karamel

Aardbeientaart met karamel

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Aardbeientaart met karamel

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g magere kwark
    • 200 g volkoren biscuits
    • 2 el (vers geperst)
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 500 g verse aardbeien
    • 3 gelatineblaadjes
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 250 ml vanillevla
    • 75 g suiker
    • 50 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 75 g zachte toffee (bijv. caramel fudge)
    • 25 g amandelschaafsel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de kwark in een met een schone theedoek bekleed vergiet en laat de kwark 2 uur in de koelkast uitlekken.
  2. Verkruimel intussen de koekjes. Smelt de margarine en roer het door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel op de bodem uit. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Was en halveer de aardbeien. Week de gelatine in koud water.

  4. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat het afkoelen. 

  5. Klop intussen de Finesse voor Verrijken met de mixer luchtig. Roer de vanillevla met de suiker en het gelatinemengsel door de uitgelekte kwark. Spatel de Finesse voor Verrijken en de halve aardbeien er voorzichtig door. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart in minimaal 2 uur, in de koelkast opstijven.
  6. Snijd de caramel fudge in stukjes. Laat de Finesse voor Koken met de fudge al roerende op een laag vuur smelten. Schep het amandelschaafsel erdoor en laat het mengsel iets afkoelen. Schenk het over de aardbeientaart en zet de taart nog 1 uur in de koelkast.

Aardbeientaart maken? Met dit aardbeientaart recept maak je lekkerste aardbeientaart. Met verse aardbeien een echte voorjaars en zomertaart. De taart wordt extra lekker met zelfgemaakte karamelsaus.