Aardbeientaart

Aardbeientaart

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Aardbeientaart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 40 g
    • 10 g maizena
    • 600 g aardbeien
    • 40 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 2 eieren
    • 40 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 pakje aardbeien jelly pudding
    • 150 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de onderste 3 cm van de rand in.

  2. Zeef de bloem met de maïzena boven een kom en snijd er met 2 messen de margarine  door tot erwtgrootte stukjes. Zet de kom tot gebruik in de koelkast. 

  3. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone kom met een mixer met gardes stijf en dof glanzend. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik, lichtgeel en romig. Schep het dooiermengsel op het eiwit en voeg het bloemmengsel toe.

  4. Spatel alles voorzichtig door elkaar totdat er geen eiwitvlokken meer te zien zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en bak de taartbodem in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Neem de bodem uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.

  5. Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze uitlekken en drogen. Snijd een eventuele bolling in de bovenzijde van de taart met een scherp mes weg zodat er een mooie vlakke taartbodem ontstaat. 

  6. Bereid de jellypudding volgens de aanwijzingen op het pakje. Leg de aardbeien met de puntjes naar boven op de taartbodem en schenk de tot lauwwarm afgekoelde jellypudding op.

  7. Laat de taart in de koelkast opstijven. Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. Snijd de aardbeientaart in punten en serveer met de slagroom.

  8. Tip van Sandra: is er tijdens het eischeiden een stukje eischaal in het eiwit gevallen, haal dit er dan uit met eischaal.