Aardperentaart met geitenkaas

Aardperentaart met geitenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aardperentaart met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g zachte geitenkaas
    • zout en peper
    • 3 el crème fraîche
    • 2 eieren
    • 250 g
    • 100 g blanke amandelen
    • 4 aardperen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 210 °C. Schil de aardperen en snijd ze in stukjes. Stoom ze in 20 minuten gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen en maal ze grof.

  2. Bekleed een ondiepe taartvorm van 25 cm doorsnee met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met de gemalen amandelen. Schik de stukjes aardpeer in de vorm en strooi er een klein beetje zout over. Klop de eieren los met crème fraîche, zout en peper. Snijd vervolgens de geitenkaas in plakjes.

  3. Giet het eimengsel over de aardperenvulling en verdeel de plakjes geitenkaas erop. Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!