Abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

Abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g abrikozen (gedroogd)
    • 1 sinaasappel
    • 250 ml Blue Band Vloeibaar (extra om in te vetten)
    • 150 g lichte basterdsuiker
    • 300 g
    • 1 tl bakpoeder
    • 3 eieren
    • 250 g
    • 250 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet de holletjes van de muffinbakvorm in.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de sinaasappel onder warm water. Rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Breng het sap met de abrikozen aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de abrikozen met het sap met een staafmixer.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop 125 ml van de vloeibare boter met de basterdsuiker met een pollepel goed door elkaar.

  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze door het vloeibare mengsel. Klop het abrikozenmengsel en de helft van de rasp erdoor. Spatel de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout door het beslag.

  5. Verdeel het beslag over de holletjes van de vorm. Bak de cupcakes in ca. 25 minuten goudgeel en gaar.
  6. Neem de cupcakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  7. Verwarm intussen de rest van de Blue Band vloeibaar en voeg de suiker toe. Laat de suiker al roerende smelten en karameliseren. Roer beetje bij beetje 175 ml van de slagroom erdoor (pas op voor spatten) en klop met een garde goed door. Roer de rest van de sinaasappelrasp erdoor en laat de saus afkoelen.
  8. Klop de rest van de slagroom stijf. Serveer de cupcakes met een lepel slagroom en sinaasappel-karamelsaus.