Advocaat met room en amandelkoekjes

Advocaat met room en amandelkoekjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Advocaat met room en amandelkoekjes

Ingrediënten voor 8 personen
    • 200 g
    • 200 ml
    • 1 el bloemsuiker
  • Voor de amandelkoekjes

    • 150 g
    • 1 eiwit
    • 75 g amandelen (geschaafd)
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de koekjes. Hak 50 g amandelen met 75 g suiker fijn in een hakmolentje. Klop het eiwit los met de rest van de suiker, roer door de amandelen. Hak de rest van de amandelen grof, roer ze door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak. Spuit toefjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 15 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

  2. Klop de room lobbig met de bloemsuiker.

  3. Doe een laagje advocaat in een glaasje, een laagje slagroom, een laagje advocaat en eindig met een toefje slagroom. Werk af met een amandelkoekje.

Misschien vind je dit ook wel lekker!