Ajam Bali met Atjar, gewokte Ketjap spinazie en mie

Ajam Bali met Atjar, gewokte Ketjap spinazie en mie

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ajam Bali met Atjar, gewokte Ketjap spinazie en mie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g kipfilets
    • 4 el Atjar Tjampoer (680 gr.)
    • 2 el zoetzure zilveruitjes
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Bali
    • 1 zak Conimex Chinese eiermie
    • 600 g panklare verse spinazie
    • 3 el Conimex ketjap manis
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd voor de ajam Bal de kip in grote stukken. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje Wok Olie toe en roerbak de kip 6 minuten. Voeg de atjar tjampoer en zilveruitjes toe. Roer de boemboe Ajam Bali en 200 ml heet water erdoor en laat het geheel 10 minuten sudderen.
  2. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
  3. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de spinazie: eerst 1/3 in de wok omscheppen tot het is geslonken dan nog 1/3 omscheppen en snel laten slinken en dan de rest toevoegen en nog 2 minuten wokken. Voeg 3 eetlepels ketjap en peper naar smaak toe en wok nog 1 minuut.
  4. Verdeel de mie en de spinazie over 4 borden en schep de Ajam Bali met atjar ernaast.

Ajam Bali kip met in Conimex Wok Olie gebakken verse spinazie, zoetzure zilveruitjes, Atjar Tjampoer en Chinese eiermie. De Ketjap Manis geeft een zoet pittige smaakje aan dit heerlijke Indische gerecht.

Bron: Conimex