Ajam Paniki met ananas en broccoli

Ajam Paniki met ananas en broccoli

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ajam Paniki met ananas en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 600 g broccoli
    • 1 bosje lente-uitjes
    • 4 schijven ananas (vers of blik)
    • 400 g kipfilets
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
    • 4 el gehakte munt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  2. Snijd de broccoli in roosjes, de lente-uitjes in stukjes, de schijven ananas in zessen en de kipfilet in 12 smalle plakken.
  3. Breng in een diepe pan ruim water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten. Giet vervolgens af.
  4. Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak de plakken kip om en om in 3 minuten lichtbruin. Voeg de ananas en lente-uitjes toe en bak 1 minuut mee.

  5. Voeg vervolgens het pakje Ajam Paniki en 200 ml heet water toe. Meng en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en smoor de kip in ca. 6 minuten gaar. Schep er tot slot de broccoli door en warm nog even goed door.

  6. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de Ajam Paniki met ananas en broccoli erover. Bestrooi met de munt.

Heerlijke Ajam Paniki met witte rijst en in Conimex Wok Olie gebakken kip, broccoli roosjes, lente-uitjes en zoete ananas stukjes. De grof gehakte munt zorgt voor een lekkere frisse smaak. Serveer met Conimex Kroepoek Bali.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!