Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g Chinese roerbakgroenten
    • 2 tl
    • 1 komkommer
    • 1 pakje Conimex Boemboe Ajam Smoor
    • 275 g gele rijst
    • 2 el wijnazijn
    • 400 g kipfilets (in blokjes)
    • 200 ml
    • 2 el zonnebloemolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een wok. Bak de kipfilet bruin aan. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg de boemboe en kokosmelk toe. Draai het vuur laag en stoof nog 10 minuten.

  3. Schaaf of snijd intussen de komkommer in plakjes of lange linten. Roer de suiker door de wijnazijn en schep er de komkommer door. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de rijst met de ajam smoor over 4 diepe borden en schep er de komkommersalade bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!