Amerikaanse chocolade-pindakaastaart

Amerikaanse chocolade-pindakaastaart

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Amerikaanse chocolade-pindakaastaart

Ingrediënten voor 16 personen
  • Voor de cake

    • 120 g Calvé pindakaas
    • 150 g margarine (vloeibaar)
    • 500 g
    • 4 eieren
    • 600 g zelfrijzend bakmeel
    • 0.5 tl zout
    • 2.5 dl
  • Voor de vulling

    • 350 g pure chocolade
    • 0.5 l slagroom
    • 120 g
    • 120 g Calvé pindakaas
  • Voor het glazuur

    • 325 g
    • 450 g
    • 100 g margarine
    • 180 g Blue Band Finesse
    • 1 zakje vanillesuiker
  • Om te garneren

    • 50 g pinda's (gepeld, ongezouten)
    • 25 g (vlokken)
Meer dan 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de 3 springvormen met vloeibare margarine in.

  2. Klop de vloeibare margarine met de Calvé pindakaas tot een romig geheel. Klop de suiker erdoor. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ieder ei goed is opgenomen.

  3. Roer het bakmeel met het zout door het beslag en klop vervolgens de karnemelk erdoor zodat de cake niet te droog wordt. Verdeel het beslag over de 3 vormen.

  4. Bak de cakes ca. 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker, in de cake geprikt, er weer droog uitkomt. Laat de cakes op een rooster afkoelen.

  5. Hak de chocolade in stukjes. Breng de room met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade er in smelten. Roer als laatste de Calvé pindakaas erdoor en laat de vulling afkoelen.

  6. Stapel de cakes op elkaar, met tussen elke cake een laag vulling. Roer de ingrediënten voor het glazuur glad en bestrijk de boven- en zijkant van de taart ermee.

  7. Garneer de taart met cookies, pinda’s en chocolade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!